De omgeving

De Ardennen zo dicht bij huis maar zodra je er binnen rijdt waan je, je in een compleet andere wereld. Schattige dorpjes en gehuchten die in de zomer vol met bloemen staan. De bossen zijn zeer gevarieerd en de kans dat u er reeën, zwijnen, edelherten, vossen, dassen of wasberen tegen komt is dan ook groot.

De omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelaars maar ook mountainbikers kunnen hier aan hun trekken komen.

Men kan hier nog uren wandelen of fietsen zonder ook maar een mens tegen te komen.

Ook voor de wat minder fanatieke wandelaars is er veel te doen. De vele stadjes zijn dan ook absoluut een bezoek waard met hun prachtige gebouwen, antiekwinkeltjes en brocante markten.

Ook andere outdoor activiteiten behoren in de Ardennen tot de mogelijkheid. Zoals het beklimmen van rotswanden of kanovaren behoren hier tot de mogelijkheden en tijdens het kanovaren kan zelfs uw hond(en)mee.


Devantave
Het dorp Devantave is gelegen boven aan de vallei van de Ourthe, op 380 meter hoogte. Het is omringd door prachtige bossen en valleien. In dit dorp vindt u onze Bed & Breakfast
In de onmiddellijke omgeving kan je diverse wandelroutes lopen langs bewegwijzerde en onbewegwijzerde paden. Deze laatste voor wandelaars met een uitstekend richtingsgevoel. Men kan hier dan ook nog uren dwalen zonder een mens tegen te komen.

Vanuit Devantave bent u in 10 minuten rijden al in La Roche. Ook de bekende grotten van Hotton liggen bijna op loopafstand. En voor een bezoek aan het kleinste stadje ter wereld Durbuy is het 20 minuten rijden.
Ook Langlaufers kunnen hier hun hart op halen op 7 km ligt Samrée waar je in de winter kunt langlaufen en iets verder ligt de Baraque de Fraiture met ski- en langlaufpistes.

De grotere stadjes zijn een bezienswaardigheid:

La Roche
Hier bevinden zich vele hond vriendelijke restaurantjes, ouderwetse winkeltjes en prachtige oude panden.
La Roche biedt u tevens een grote keuze aan activiteiten zowel sportief als op cultureel gebied. De 250 kilometer uitgezette wandelingen voor wandelaars en fietsers en 20 kilometer voor afvaarten van de Ourthe zullen de sport en natuurliefhebbers tevreden stellen.

Hotton
Hotton een klein stadje maar ook zeker een bezoekje waard met iedere twee weken een markt.
De grotten van Hotton zijn de enige toeristische grotten van het land die in hun geheel geklasseerd zijn door de Koninklijke Commissie van Gebieden en Monumenten. Kort geleden hebben de grotten een nieuw toeristisch circuit gekregen die drie keer langer en twee keer dieper is. U kunt naar de oppervlakte terugkeren per lift (35 meter).

Durbuy
Het “kleinste stadje ter wereld”.
Het oude hart van de stad is een niet te missen uniek plekje. Een korte wandeling door een doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die niemand onberoerd kan laten.

Samrée
Samrée is een favoriet langlaufgebied, statistisch valt hier de meeste sneeuw. Het gemiddelde tussen 1985-1987 viel er 54 dagen per jaar sneeuw op de grond van Samrée en 29 dagen met meer dan 10 cm sneeuw.

Baraque de Fraiture
Hier kunt u skiën en langlaufen, er zijn 4 sleepliften, lengte van de afdalingen 2 kilometer met een hellingpercentage van 15%, de langste afdaling is 1000 meter. Ook is er een mogelijkheid voor het huren van sneeuwscooters en quads.

En wanneer er geen sneeuw ligt zijn Samrée en Baraque de Fraiture prachtige wandelgebieden.